3 REMEDII NATURALE

Repelent Natural pentru Tantari din Uleiuri Esentiale si Ceara de Albine

15:26


Este îngrozitor când vrei să petreci timpul în aer liber și trebuie să găsești o metodă prin care să nu fi deranjat de țânțari .De ce să nu ai deja remediul natural pregătit decât să îți dai pe piele din două în două ore cu spray de protecție?Astăzi vom realiza inimioare pentru difuzorul de uleiuri esențiale care să respingă insectele nedorite. În plus, acestea se pot utiliza și în sezonul răcelilor pentru a difuza uleiuri esențiale în cameră nu numai afară.
De asemenea, in cazul in care inainte de a face acest remediu ati fost ciupiti de tantari gasiti aici(click pe roz) remedii naturale pentru ciupiturile de tantari.
Spor la lucru!

Ingrediente necesare:


  • 2 linguri ceară de albine
  • 1 linguriță ulei de măsline(se poate utiliza orice alt ulei natural)
  • 15 picături(sau mai mult) ulei esenÈ›ial(eu am folosit de eucalipt È™i de lavandă cel mai indicat este cel de citronella sau lemongras)

Materiale necesare: 

  • lingură(pentru măsurat cantitățile)
  • apă clocotită
  • două recipiente din sticlă(unul mai mic È™i unul mai mare, cel mic trebuie să aibă loc în cel mare) 
  • scobitoare sau beÈ›e pentru frigărui(pentru a amesteca compoziÈ›ia)
  • tavă pentru gheață sau forme din silicon pentru brioÈ™e(sau orice alte forme din silicon)
  • un borcan de sticlă(opÈ›ional pentru depozitare)


 Ce aveÈ›i de făcut:

Primul pas este să combinați toate ingredientele în afară de uleiurile esențiale în recipientul mai mic din sticlă și să îl puneți în recipientul mai mare care va trebui umplut cu apă clocotită și să așteptați până ce acestea se topesc.
De asemenea, se poate pune recipientul mai mic din sticlă(este necesar să fie termorezistent) deasupra unei oale cu apă pe aragaz la foc mic până se topesc ingredientele.
 Când ingredientele s-au topit complet vor trebui luate din recipientul cu apă È™i vor trebui lăsate puÈ›in deoparte până ajung la temperatura camerei pentru a putea fi adăugat uleiul esenÈ›ial(eu nu pot aÈ™tepta È™i îl pun la câteva secunde după aceea), după care se amestecă bine.
După ce ați adăugat uleiul esențial compoziția poate fi transferată în formele de silicon(eu le-am umplut doar pe jumătate pentru că mi se păreau prea mari) și pusă în frigider pentru câteva ore sau în congelator pentru jumătate de oră pentru a se întări, iar după aceea pot fi scoase din formele de silicon și depozitate în recipientul ales până la utilizare.
 Pentru utilizare se pune o inimioară în difuzorul de uleiuri esenÈ›iale È™i se aprinde o candelă în spaÈ›iul special destinat.


Asta este tot, sper că v-a plăcut, în caz că aveți sugestii sau întrebări le puteți scrie în comentarii, iar dacă doriți să îmi arătați ceea ce ați realizat puteți trimite pozele la adresa de mail menționata în contact sau pe facebook sau pinterest ,mi-ar face plăcere să le văd.
Pentru alte idei de remedii naturale abonaÈ›i-va la blog aici (click pe roz).
De asemenea, nu uitaÈ›i sa urmăriÈ›i blogul Simplu de Făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole. 
 

You Might Also Like

4 comentarii

  1. Super idea!! Oare merge inlocuita ceara de albine? Eu am lumanari eco, daca le topesc oare merg in loc de ceara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,ma bucur ca iti place :)
    Eu zic ca se poate,singura problema ar fi parfumul lumanarilor si daca poti sa il combini cu uleiurile esentiale in asa fel incat sa iti placa mirosul.
    Sa imi spui te rog daca incerci cum au iesit sunt foarte curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu au parfum lumanarile din ceara de palmier pe care le am, asa ca o sa incerc si o sa-ti spun ce a iesit. :D

    RăspundețiȘtergere