birou

Creioane personalizate

13:17


Mai sunt două săptămâni și va începe școala așa că m-am gândit că ar fi un moment potrivit să postez primul meu articol în care personalizăm banalele rechizite școlare, de aceea astăzi vom decora creioane.
Am considerat că acesta este un proiect ușor de făcut de mămici împreună cu copiii sau chiar de cei care sunt la liceu, având în vedere preponderența articolelor și videoclipurilor DIY(do it yourself) de pe internet.
Spor la lucru!

Materiale necesare:


 • creioane(cât mai simple și mai ieftine,cu o culoare neutră)
 • șmirghel sau o pilă foarte abrazivă(pe care nu vă deranjează să o stricați) 
 • acuarele tempera (cred că sunt mult mai bune cele acrilice, nu de alta dar după o utilizare mai intensă a creioanelor culoarea a început să se mai șteargă prin unele locuri )
 • pensule
 • un pix cu gel sau un marker care scrie subțire
  Ce aveți de făcut:  
  Pentru ca acuarelele să acopere cât mai bine suprafața creioanelor este nevoie ca acestea să fie puțin șlefuite cu o bucată de șmirghel sau o pilă foarte abrazivă pe care nu vă deranjează să o stricați(am spus o pilă pe care nu vă deranjează să o stricați pentru că lacul sau culoarea existentă deja pe creion se va lua pe materialul cu care șlefuiți), eu am încercat și fără acest pas și nu am reușit să le pictez, dar dacă doriți să îl omiteți puteți să încercați, poate creioanele nu vor fi intens colorate. Așa ar trebui să arate creionul după ce îl șlefuiți(fără luciul acela pe el mai exact):
   După acest pas puteți picta creionul în ce culori doriți și să îl lăsați să se usuce cel puțin cinci minute înainte să vă apucați să scrieți pe el, durata de uscare depinde de numărul de straturi de culoare pe care l-ați dat pe creion. Eu am pictat două straturi de culoare și am lăsat creioanele să se usuce în jur de zece minute înfipte cu vârful într-o bucată de polistiren ca să fiu sigură că nu stric ceva. Cam așa va arăta creionul după ce îl pictați:
  De asemenea, eu vă sfătuiesc ca pe spațiul pe care pictați să puneți ceva care să protejeze pentru că s-ar putea să pictați tot în jur, eu am folosit niște pagini din reviste.
  Pentru a scrie pe creion veți avea nevoie de un alt creion cu care să schițați ceea ce vreți să scrieți(desigur puteți să omiteți această parte), eu am scris pe unul visează, pe altul zâmbește si pe unul l-am lăsat simplu, acum depinde de imaginația fiecăruia.
  După ce sunteți mulțumiți cu ceea ce ați schițat puteți scrie peste cu markerul sau cu un pix cu gel și creionul personalizat este gata.

  Asta este tot, sper ca v-a plăcut iar în caz că aveți sugestii le puteți scrie în comentarii, iar dacă doriți să îmi arătați ceea ce ați realizat puteți trimite pozele la adresa de email existentă și în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
  În caz că v-a plăcut și credeți că articolul va ajuta și pe altcineva nu uitați să distribuiți. 
  Pentru alte idei de decorațiuni abonați-va la blog aici (click pe roz).
  De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de Făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.

You Might Also Like

2 comentarii

 1. Foarte interesant! As incerca cu un pix!

  RăspundețiȘtergere
 2. Uite aici o idee si pentru pixuri :)
  http://simpludefacut.blogspot.ro/2016/09/cum-decorezi-pixurile.html

  RăspundețiȘtergere