aluminiu

Deodorant natural

09:42Am încercat o grămadă de rețete de deodorante naturale și nu mi-au fost de ajutor(nu neapărat pentru că nu își făceau efectul dar în general pentru că am pielea sensibilă și am nevoie de ceva personalizat cu care să se înțeleagă și pielea mea) iar momentan am descoperit una care funcționează și m-am gândit să o dezvălui și aici. De ce deodorant din ingrediente naturale? pentru că majoritatea deodorantelor din comerț conțin chestii toxice foarte dăunătoare în special pentru femei, dacă doriți mai multe informații vă puteți documenta de pe internet unde există materiale care vă stau la dispoziție.
De asemenea in acest articol(click pe roz) gasiti informatii despre toxicitatea aluminiului din deodorante.

Ingrediente necesare:

 • 10 picături Ulei esențial (eu am folosit de lavandă și lămâie câte 5 picături din fiecare)
 • 60 ml votca (de cel puțin 40 grade)
 • Sticlă (poate fi o sticlă cu atomizor sau una normală, iar deodorantul se poate aplica cu o dischetă demachiantă în cazul sticlei fără atomizor)  
 Alte uleiuri esențiale care se pot folosi sunt cel de arbore de ceai, mentă sau orice alte uleiuri esențiale antibacteriene. De specificat este faptul că în timpul sarcinii anumite uleiuri esențiale sunt interzise deci aveți grijă ce alegeți.
Eu am măsurat cantitatea de votca în funcție de cantitatea maximă a sticlei în care am făcut deodorantul dar se poate măsura și cu altceva spre exemplu se poate folosi 1/4 cup dacă aveți căni de măsurat speciale.
Sticla pe care o folosiți poate fi și o sticlă de spray de corp spălată bine.

Ce aveți de făcut:

Unicul lucru pe care îl aveți de făcut este să combinați ingredientele în sticla destinată și să agitați bine recipientul. 
Se poate aplica ori de câte ori este necesar, nu miroase a votca și are termen de valabilitate de 2 ani.
Înainte de fiecare aplicare trebuie agitată bine sticla pentru a se distribui uniform uleiurile esențiale.

 Asta este tot, sper că v-a plăcut și v-a ajutat acest articol.
Dacă aveți întrebări sau alte sugestii le puteți scrie în comentarii, iar în caz că doriți să îmi arătați ceea ce ați realizat puteți trimite pozele la adresa de email existentă și în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
Pentru alte idei de cosmetice naturale abonați-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.
You Might Also Like

2 comentarii

 1. nu ma gandeam ca poti face deodorant cu vodca :D intrebarea e: protejeaza impotriva mirosurilor mult timp? este foarte eficient? eu am mari probleme cu transpiratia vara, si nu pot folosi altceva in afara de rexona men, nu fac fata alte deodorante.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna, se poate face și din oțet sau multe alte ingrediente naturale deoarece, spre exemplu, vodka și uleiurile esențiale utilizate de mine aici au efect antibacterian, antiseptic.O să mai postez în funcție de ce mai încerc :)
  Și eu am aceeași problema și nu doar vara, iar la început adică în primele două săptămâni toate deodorantele naturale pe care le-am încercat au funcționat dar după această perioadă nu au mai avut același efect, înafară de acesta cu vodka și piatra de alaun.
  Deci, efectul durează în jur de 6 ore în care nu ai absolut nicio problemă, cel puțin la mine atât are efect dar cred că depinde și de organismul fiecăruia.După aceste 6 ore trebuie reaplicat ceea ce nu mi se pare un dezavantaj chiar așa de mare.
  Sper că te-am ajutat iar în caz că îl încerci să imi spui dacă este la fel de eficient sau poate mult mai bine :)

  RăspundețiȘtergere