balsam buze

Balsam de Buze Natural Facut Acasa

20:02


Am văzut o mulÈ›ime de reÈ›ete de balsam de buze dar nu am văzut niciuna care să fie adaptată  pentru o cantitate mică (spre exemplu un singur tub de balsam) sau care să utilizeze ustensile simple pentru măsurat cantitățile (linguriÈ›e). De aceea, m-am hotărât să postez această reÈ›etă  pentru a fi de ajutor celor care încearcă la fel ca mine să realizeze cosmetice naturale cu ingrediente existente în casă. Aceasta este o reÈ›etă uÈ™oară È™i de început pentru a vă putea adapta treptat cu preparatul cremelor È™i a altor produse de îngrijire. De asemenea, acesta poate fi un cadou personalizat pentru 1 martie, 8 martie sau orice altă aniversare.
Spor la lucru!


Ingrediente necesare:


  • 1/2 linguriță ceară de albine sau mai multă dacă se prepară vara sau pentru perioada de vară(poate fi înlocuită cu orice tip de ceară sau poate fi omisă din reÈ›etă, dar va trebui adăugat mai mult unt de cacao)
  • 1 linguriță unt de cacao(unt de shea , unt de mango sau orice alt unt vegetal)
  • 1 linguriță de ulei de ricin(poate fi înlocuit cu ulei de cocos, ulei de măsline, ulei de avocado sau orice alt ulei vegetal )
  • 3 capsule de vitamina E (opÈ›ional dar oferă beneficii extra)
  • 1-2 picături ulei esenÈ›ial (mentă, lavandă sau oricare alt ulei esenÈ›ial în funcÈ›ie de preferinÈ›e È™i beneficiile pe care acesta le aduce balsamului)
Uleiurile vegetale, unturile vegetale, vitamina E și uleiul esențial le puteți procura foarte ușor de la un plafar sau comanda de pe internet la prețuri rezonabile comparabil cu produsele din comerț, iar ceara de albine o veți găsi la magazine apicole.
De specificat este faptul că în timpul sarcinii anumite uleiuri esențiale sunt interzise deci aveți grijă ce alegeți.
Pentru alte idei de produse naturale abonaÈ›i-va la blog aici (click pe roz).

Materiale necesare:

  • linguriță
  • apă clocotită
  • doua recipiente din sticlă (unul mai mic È™i unul mai mare)
  • scobitoare sau beÈ›e pentru frigărui(pentru a amesteca compoziÈ›ia)
  • recipient pentru balsam de buze (unul vechi spălat È™i dezinfectat sau unul nou comandat de pe internet, cutiuță pentru balsam de 5 ml care se poate găsi la farmaciile care au È™i laborator)

Ce aveți de făcut:

Primul lucru pe care îl aveți de făcut este să puneți ceara de albine, untul de cacao și uleiul de ricin în recipientul din sticlă mai mic și să puneți recipientul mic în recipientul mai mare(umplut cu apa clocotită) pentru a se topi ingredientele impreuna.

După ce ați făcut acest lucru va trebui să așteptați ca untul, uleiul și ceara să se topească în întregime, pentru a accelera procesul puteți amesteca energic cu o scobitoare sau un băț pentru frigărui.
În momentul în care cele trei ingrediente s-au topit va trebui să scoateți recipientul mai mic din cel mare și puteți adăuga vitamina E și uleiul esențial amestecând după fiecare. Eu am ales să nu folosesc uleiul esențial pentru că la prima încercare de a realiza balsamul de buze am folosit ulei esențial de mentă și mi s-a părut mult prea aromat pentru gusturile mele.
Următorul pas este să turnați ceea ce aveți în recipientul mic în tubul pentru balsam de buze.Tubul pentru balsam de buze trebuie lăsat cel puțin 10 minute înainte de a încerca să îl deschidem sau pune în funcțiune, după ce a fost umplut cu balsamul de buze în forma lichidă.
După ce a trecut aproximativ o jumătate de oră puteți folosi balsamul de buze, ideal ar fi ca acesta să stea 12 ore pentru sinergizare dar eu sunt nerăbdătoare și nu pot aștepta atât.
De asemenea, vă sfătuiesc să folosiți recipiente de balsam de buze ca cel folosit de mine pentru a nu avea probleme cu ele.Nu de altceva dar am încercat și altele și am rămas cu doar jumătate din compoziția pentru balsam .

 Asta este tot, sper ca v-a plăcut iar în caz că aveÈ›i sugestii le puteÈ›i scrie în comentarii, dacă doriÈ›i să îmi arătaÈ›i ceea ce aÈ›i realizat puteÈ›i trimite pozele la adresa de email existentă È™i în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
În caz că v-a plăcut și credeți că articolul va ajuta și pe altcineva nu uitați să distribuiți.

Pentru alte idei de produse naturale abonaÈ›i-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.

You Might Also Like

0 comentarii