3 REMEDII NATURALE

Ceai pentru răceală

19:32


 Având în vedere că este sezonul în care răcelile sunt la ordinea zilei m-am gândit că vă va ajuta acest articol.
Acesta este un remediu pe care l-am încercat și a avut efect pentru mine. Ceaiul se  presupune că ar fi un vechi remediu țigănesc pentru că așa l-am găsit denumit în aproape toate cărțile de remedii naturale.
Acest ceai este mult mai bun decât cele din comerț care sunt speciale pentru a atenua simptomele răcelii.
De asemenea, este recomandat a fi consumat împreună cu o dietă alimentară destul de restrictivă dar la mine a avut efect și cu o dieta alimentară normală.
În plus, este de specificat faptul că din momentul în care am încetat să iau aproape orice fel de pastile și am început să consum remedii naturale nu am mai răcit așa de frecvent iar răceala a ținut chiar mai puțin.


Ingrediente necesare:


  • 1 parte ceai de menta
  • 1 parte ceai de soc
  • 1 parte ceai de coada șoricelului
Acestea pot fi în stare uscată dar și în stare proaspătă.
Se pot procura foarte ușor de la magazinele naturiste și au prețuri destul de mici.
O parte de plantă poate însemna o lingură, un polonic, o lingurița sau orice altceva doriți să folosiți pentru a măsura cantitatea de plantă.

Cum se prepară:

Pentru început într-un bol de sticla, ceramica sau lut se amestecă ceaiurile și se transferă într-o pungă de hârtie sau un recipient din sticla spălat și uscat(trebuie neapărat să fie uscat altfel exista riscul de a se dezvolta mucegai).
În momentul în care simțiți că răceala încearcă să apară puneți o linguriță din acest amestec într-o cană de ceai, turnați peste aceasta apa clocotită și lăsați sa infuzeze în jur de 10 minute, după ce temperatura ceaiului ajunge la temperatura camerei acesta poate fi consumat.
Se beau între una și trei cești din acest ceai pe zi.
De asemenea, în combinație cu acest ceai puteți lua și tinctură sau pastile de echinaceea .
Asta este tot, sper ca v-a plăcut și că a avut efect remediul la fel ca in cazul meu, dacă mai cunoasteti si alte remedii naturale pentru raceala le puteți scrie în comentarii.
Pentru alte idei de remedii naturale abonați-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.

You Might Also Like

0 comentarii