aluminiu

Deodorant Natural cu Votca

18:27

Acum aproximativ un an am postat o rețetă de deodorant natural cu vodca, iar astăzi revin cu o noua combinație pentru aceasta rețetă. De asemenea, în articolul de astăzi doresc sa va pun în vedere câteva aspecte care m-au determinat sa nu mai folosesc deodorantele clasice și sa trec la cele handmade sau doar din ingrediente naturale. Astfel printre aceste aspecte se număra conținutul de aluminiu din deodorantele clasice, și restul ingredientelor toxice din deodorante care nu fac rău doar organismului uman ci și mediului înconjurător. Am citit la un moment dat într-o carte cred, nu îmi mai amintesc exact ce carte era dar spunea asa "dacă ingredientele conținute în produsele pe care le folosești pe corpul tău pot fi mâncate înseamna ca sunt suficient de sănătoase încât sa le utilizezi" și sa nu existe consecințe pe termen lung desigur, este clar ca aceasta fraza se aplica în cazul tuturor produselor și de asemenea și al deodorantelor. Ce sa mai spun despre faptul ca noi abia reușim sa pronunțam numele ingredientelor conținute de produsele cosmetice dar sa le mai și mâncam, ceea ce de fapt facem, dar sub alta forma, deoarece aproape 60% din tot ceea ce punem pe corpul nostru este absorbit de piele și ajunge în sânge.

Pentru a exemplifica vom face un joc,următoarea poza ilustrează ingredientele dintr-un deodorant clasic:

Ok, eu am reuÈ™it sa pronunÈ› doar zece din aceste ingrediente fără sa citesc pe litere sau pe silabe È™i asta pentru ca vreo trei au fost scurte È™i unele am început sa le învăț de cat ma uit pe lista ingredientelor Ã®nainte sa cumpar orice produs. ÃŽncercaÈ›i È™i voi È™i va rog sa îmi spuneÈ›i în comentarii voi cate aÈ›i reuÈ™it sa pronunÈ›aÈ›i, ca poate cine È™tie, nu È™tiu eu sa citesc.

De ce este toxic aluminiul?


Totuși, avem oale din aluminiu, medicamente cu aluminiu și o mulțime de alte lucruri din aluminiu, cum e posibil ca aceste lucruri sa se vândă dacă aluminiul este toxic? Presupun ca asta este întrebarea pe care toată lumea o pune în momentul în care auziți întâmplator sau citiți undeva despre acest lucru.
Eu momentan va voi expune cunoÈ™tinÈ›ele pe care eu le deÈ›in în legătura cu aceasta problema, iar aceste cunoÈ™tinÈ›e se rezuma la aluminiul prezent în produsele de îngrijire, dacă doriÈ›i mai multe detalii le găsiÈ›i aici sau oriunde pe internet.
In primul rând, aluminiul este o neurotoxina. Dar ce este o neurotoxina? O neurotoxina este o substanța care afectează sau acționează asupra sistemului nervos și determina autodistrugerea neuronilor, de asemenea plumbul sau etanolul se încadrează în aceasta categorie. Probabil din aceasta cauza au considerat cercetătorii ca expunerea la aluminiu este una dintre posibilele cauze ale Alzheimerului.
In al doilea rând, aluminiul este asociat cu cancerul la sân. De ce este asociat?Aluminiul odată intrat în organism prin nodurile limfatice care sunt localizate foarte aproape de piele la nivelul subrațului influențează producția de estrogen și mutația celulelor din zona respectiva iar acestea au legătura cu cancerul la sân. Mai multe detalii despre asocierea cancerului la sân cu utilizarea produselor din aluminiu găsiți aici, aici și aici

Ingrediente necesare:


  •  75 ml votca (cel puÈ›in 40 de grade)
  •  15 picături ulei esenÈ›ial de lemongras
  • recipient din sticla pentru depozitare (opÈ›ional cu atomizor dacă nu se poate aplica È™i cu o discheta demachianta)

Ce aveți de făcut:

Singurul lucru pe care îl aveți de făcut este sa turnați votca în recipientul din sticla și sa adaugați uleiul esențial, după care va trebui sa amestecați bine.
Gasiti aici si videoclipul explicativ pentru realizarea acestui deodorant.
Deodorantul are termen de valabilitate foarte mare, și înainte de a fi folosit trebuie agitat bine pentru a se distribui uleiul esențial.

Asta este tot pentru articolul de azi, sper ca v-a ajutat.
Mai multe rețete de deodorant natural găsiți aici.
Pentru a descoperi mai multe retete si remedii naturale abonati-va la blogul Simplu de Facut prin inscrierea adresei de email aici.
Daca aveti sugestii sau alte idei de produse naturale le puteti impartasi in comentarii.

You Might Also Like

0 comentarii