Craciun

Steluta din origamii

16:46


Astăzi vom continua cu decorul pentru Crăciun şi vom realiza o steluţă din origamii.Modelele de steluţe pe care vi le voi prezenta astăzi şi săptămâna viitoare eu le realizez de când sunt mică şi de fiecare dată în momentul în care doresc să le fac din nou după o perioadă de câţiva ani nu îmi mai amintesc toţi paşii pe care trebuie să îi urmez  şi mă opresc la un moment dat şi nu mai ştiu ce să fac şi mă enervez şi caut prin toate dosarele pe care le am poate, poate găsesc ceva care să ma ajute, ba chiar mă chinui să desfac o steluţă mai veche poate îmi dau seama ce am de făcut, şi aşa pierd câteva zile până reuşesc în final să îmi amintesc ce am de făcut.De specificat că nici în cazul în care mă voi chinui să desfac o altă steluţă deja făcută nu voi reuşi mare lucru, ci doar să mă încurc mai mult.În plus, ca de obicei şi astăzi când m-am apucat să realizez steluţele a durat ceva până mi-am dat seama ce am de făcut, de asemenea, modelele pe care le voi prezenta eu astăzi nu se găsesc pe internet sau cel puţin eu nu am putut să le găsesc dar vă asigur că am căutat foarte bine, de aceea, m-am hotărât să compun un articol care să îmi arate când am nevoie, paşii pe care ii am de urmat.
Sper să vă placă aceste modele şi să vă ajute în cazul în care doriţi să vă apucaţi de decorat pentru Crăciun.
În cazul în care există ceva ce nu întelegeţi aveţi aici şi videoclipul explicativ.


Materiale necesare:  • o coala de hartie pătrată, găsiţi aici cum să o realizaţi(poate fi în orice culoare, eu am făcut aceste steluţe albastre, albe ba chiar roşii sau verzi deci orice este posibil)


Ce aveţi de făcut:

Primul lucru pe care îl aveţi de făcut este să îndoiţi coala de hârtie la fel ca în imaginile numărul 1 şi numărul 2 iar după ce aţi îndoit pe ambele părţi în acest fel va trebui să aveţi format un X pe foaie la fel ca în imaginea numărul 3.
Următorul pas este să îndoiţi coala de hârtie la fel ca în imaginea numărul 1 iar după aceea să obţineţi rombul din imaginea numărul 5 pe care l-am realizat din îndoituri şi în cazul brăduţului din hârtie.
Rombul se va obţine îndoind colţul de sus al triunghiului şi după aceea desfăcând şi presând colţul în interior la fel ca în imaginea numărul 4, după ce aţi realiyat acest lucru cu un colţ va trebui să faceţi la fel şi în cazul celuilalt colţ şi aşa veţi obţine rombul.
În cazul în care nu a-ţi înţeles din imagini aveţi aici o descriere mai detaliată.
Pentru a continua, rombul trebuie să fie îndreptat cu partea care se desface în jos(înspre dumneavoastră) iar colţurile din lateral vor trebui îndoite spre mijlocul rombului la fel ca în imaginea numarul 6.
După ce aţi îndoit colţurile laterale, va trebui îndoit spre interior şi colţul de sus(mai exact colţul rombului care nu se desface) la fel ca în imaginea numărul 7.
În continuare, va trebui să desfaceţi ce aţi îndoit ultima data şi să ajungeţi din nou la figura în formă de romb care va arata ca cea din imaginea numărul 8, iar colţul de jos care se desface va trebui ridicat în sus şi presat pentru a se ajunge la figura din imaginea numărul 9.
După ce aţi realizat ultimii paşi va trebui să întoarceţi figura pe partea cealaltă şi să realizaţi şi acolo exact acelaşi lucru începând cu figura din imaginea numărul 10.
În momentul în care aţi ajuns la imaginea numărul 11 figura va trebui îndreptată cu colţurile care se desfac în jos, iar, partea care nu se dessface va trebui îndoită peste colţurile care se descfac la fel ca în imaginea numărul 12.
Următorul pas este să întoarceţi figura pe partea cealaltă şi cu colţurile care se desfac în sus iar în continuare va trebui să îndoiţi ambele colţuri care se desfac de pe acea parte la fel ca în imaginea numărul 13.
Ultimul lucru pe care îl aveţi de făcut după ce aţi îndoit cele două colţuri va fi să desfăceţi cele două colţuri îndoite anterior şi să le plisaţi în exterior la fel ca în imaginile numărul 14 şi numărul 15 şi în acest fel aţi realizat steluţa.
Dacă vi se pare prea simplă puteţi capsa sau lipi două steluţe astfel încât steluţa finală să arate cam aşa:
Eu am ales să lipesc mai multe steluţe pe perete dar puteţi alege să le puneţi orinde vi se pare că acestea se potrivesc.
În imaginea de mai sus eu le-am lipit pe peretele decorat cu citate, dacă doriţi să aflaţi cum se realizează găsiţi articolul pe blog sau aici.
Mai multe idei pentru decoraţiuni de Crăciun găsiţi aici.
   Dacă v-a plăcut articolul nu uitaţi să daţi like paginii de facebook Simplu de Facut şi să vă abonaţi(dând click pe link) la blogul meu pentru a învăţa şi alte trucuri utile, iar în cazul în care consideraţi că articolul va ajuta şi pe altcineva distribuiţi.

You Might Also Like

0 comentarii