ata bumbac

Cum faci un penar cu fermoar, fara sa cosi!

13:30

Am descoperit o metodă foarte ușoară de a realiza un penar, spun ușoară pentru ca nu este nevoie ca materialul să fie cusut ci doar să fie lipit cu un pistol de lipit, lipici special pentru materiale sau superglue și mai ales acum că începe școala va fi foarte util. Desigur, cine dorește sau are o mașină de cusut poate realiza același penar dar cusut de mână sau la mașină.
Spor la lucru!

     Materiale necesare:

  • o bucată de material (dimensiunile materialului trebuie să fie de 20 cm lățime și 30 cm lungime pentru avea loc în acesta rechizitele, dar pot fi personalizate după preferințele fiecăruia)
  • un fermoar (de 20 cm lungime, a cărui culoare să se asorteze cu restul materialului) 
  • pistol de lipit(poate fi utilizat și superglue)

Ce aveți de făcut:

În primul rând, va trebui să măsurați dimensiunile indicate și să tăiați materialul la aceste dimensiuni.Vă va ajuta dacă materialul este călcat înainte.
 După ce materialul este tăiat, marginile de pe lățime vor trebui îndoite în jur de 0.5 cm(materialul fiind întors pe dos ca în imagine) pentru a putea lipi fermoarul de acele părți.
 În al doilea rând, materialul va trebui îndoit fix în jumătate și presat ferm pentru a descoperi care este mijlocul acestuia(mijlocul va fi delimitat de linia unde ați îndoit materialul).
 Pe linia din mijloc va trebui poziționat fermoarul cu fața în sus(partea unde se închide fermoarul adică cea de sus va trebui poziționata cat mai aproape de marginea materialului).
 În continuare, una dintre marginile îndoite ale materialului va trebui lipită de marginea fermoarului corespunzătoare la fel ca în imagine.
 La fel se va proceda și pentru următoarea margine a materialului, iar după aceea penarul va trebui întors pe cealaltă parte și fermoarul deschis pe jumătate pentru a putea lipi și restul marginilor.
  După ce fermoarul a fost întors pe dos cele două margini rămase nelipite vor putea fi și ele lipite iar restul fermoarului care este în plus va trebui tăiat.
Astfel, penarul este gata și va putea fi întors pe față.
Dacă nu aveți pistol de lipit sau orice altceva pentru a lipi materialul acesta poate fi cusut exact la fel cum este indicat în cazul în care ar fi fost lipit.
Această metodă este utilă și se pot realiza nu numai penare ci și alte poșetuțe în care se pot depozita diverse lucruri. 

 Asta este tot, sper ca v-a plăcut iar în caz că aveți sugestii le puteți scrie în comentarii, iar dacă doriți să îmi arătați ceea ce ați realizat puteți trimite pozele la adresa de email existentă și în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
În caz că v-a plăcut și credeți că articolul va ajuta și pe altcineva nu uitați să distribuiți.

Pentru alte idei de decorațiuni abonați-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.

You Might Also Like

0 comentarii