birou

Cum realizezi o coperta frumoasa pentru caiet/carte?

13:00O metoda foarte ușoară de a face cărțile și caietele plictisitoare mai interesante fără a le degrada în niciun fel.Și în plus nu aveți nevoie decât de două materiale pe care este foarte probabil sa le aveți deja în casă.
Spor la lucru!


Materiale necesare:  •  hârtie de împachetat(orice model vi se pare interesant, sau orice aveți prin casă)
  • lipici (cel la tub este cel mai bun dar cred ca se poate utiliza și aracet)
  • foarfecă
  • creion
  • riglă

Ce aveți de făcut: 

În primul rând, va trebui să poziționați cartea deschisă pe partea nedesenată a hârtiei de împachetat să măsurați cate 5 cm și să delimitați cu creionul ceea ce ați măsurat în jurul cărții  la fel ca în imagine:
 După acest pas urmează să decupați hârtia de împachetat în funcție de măsurătorile făcute.
Hârtia astfel decupată va trebui îndoită pe ambele margini laterale ale cărții/caietului, iar caietul va trebui închis pentru a se vedea de câtă hârtie este nevoie pentru a sta caietul închis.
După ce ați aflat dimensiunea necesară, partea din mijloc a hârtiei(mai exact acolo unde se află cotorul cărții) va trebui decupată. Mai exact aceasta:
  În continuare va trebui pus lipici în părțile hașurate din imagine (adică în colțurile hârtiei de împachetat care se vor lipi între ele și nu de carte /caiet), iar acele părți vor trebui îndoite și lipite peste coperta cărții la fel ca în imaginile următoare:
În al doilea rând, va trebui să puneți lipici pe partea hașurată cu alb din imaginea următoare și să o lipiți doar de partea hașurată cu negru de mine în imagine.
 Astfel cartea sau caietul pe care le utilizați nu vor fi afectate în niciun fel.
Urmează să faceți același lucru și în partea cealaltă a cărții iar coperta este gata de utilizare.
Opțional puteți adăuga și o etichetă frumoasă.

 Asta este tot, sper ca v-a plăcut iar în caz că aveți sugestii le puteți scrie în comentarii, iar dacă doriți să îmi arătați ceea ce ați realizat puteți trimite pozele la adresa de email existentă și în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
În caz că v-a plăcut și credeți că articolul va ajuta și pe altcineva nu uitați să distribuiți.

Pentru alte idei de decorațiuni abonați-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de Făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.
 You Might Also Like

0 comentarii