birou

Caiet in Forma de Pepene

13:54


Am început proiectele pentru școală cu o idee de a personaliza creioanele iar astăzi vom continua cu un model pentru a personaliza caietele. Acest model este simplu de realizat și nu durează decât jumătate de oră să îl faceți.
Am ales aceleași materiale pe care le-am folosit și la decorarea creioanelor pentru a nu fi nevoie să achiziționați altceva decât ceea ce aveți deja în casă.


Materiale necesare:

  • un caiet(cu un model cât mai simplu dacă se poate,nu contează dacă este cu spiră sau clasic)
  •  doua pensule (una mai subÈ›ire pentru sâmburi È™i liniile de pe coaja pepenelui È™i una mai lată pentru a picta fundalul)
  • acuarele tempera (roÈ™u, verde deschis,verde închis, negru, alb)

                       Ce aveÈ›i de făcut:

   Pentru început va trebui să pictaÈ›i verde deschis cu pensula mai lată o pătrime din partea de jos a caietului(dacă nu folosiÈ›i acuarele tempera sau dacă puneÈ›i prea multa apă acestea nu vor acoperi foarte bine suprafață caietului, deci încercaÈ›i să pictaÈ›i un strat mai gros sau mai multe straturi).
 ÃŽnainte să se usuce complet ceea ce aÈ›i pictat până acum va trebui să pictaÈ›i cu alb foarte puÈ›in peste partea verde iar după aceea în continuarea părÈ›ii verzi o bucată de maxim doi centimetri tot cu alb la fel cum vedeÈ›i în imagine:
 Până ca partea albă pictată să se usuce complet va trebui să pictaÈ›i o mică porÈ›iune din acea parte cu roÈ™u(cum aÈ›i făcut pentru prima parte de alb) È™i după aceea pe toată suprafaÈ›a caietului cu aceeaÈ™i culoare. La mine a fost nevoie de două straturi de culoare pentru a acoperi complet desenele de pe caiet.
După ce tot ce ați pictat până acum s-a uscat complet va trebui să luați pensula subțire și cu verde închis să începeți să desenați dungi verticale nu foarte apropiate și destul de groase doar pe partea verde pe care ați pictat-o. Dungile nu trebuie să fie drepte ci să arate în genul celor de pe pepene, cam așa:
Eu ar fi trebuit să utilizez un verde mai deschis pentru a acoperi baza caietului. De asemenea, în spațiul dintre dungile verzi puteți adăuga și alte dungi mai subțiri pentru a imita mai bine modelul de pe coaja de pepene dar mie mi-a venit ideea prea târziu.
Tot cu pensula subÈ›ire va trebui să pictaÈ›i cu negru pe partea caietului pictată în roÈ™u sâmburii pepenelui.AceÈ™tia pot fi grupaÈ›i în mijloc sau răspândiÈ›i pe toată suprafaÈ›a pictată în roÈ™u.Sâmburii pot fi pictaÈ›i  doar punând pensula pe suprafaÈ›a caietului sau desenând niÈ™te lacrimi.Talentul meu la desen lasă de dorit aÈ™a că sâmburii mei nu au ieÈ™it prea artistici.
 După ce caietul este uscat complet va trebui pus sub mai multe cărÈ›i peste noapte pentru a avea o forma normala iar după aceea caietul personalizat este gata.
 Asta este tot, sper ca v-a plăcut iar în caz că aveÈ›i sugestii le puteÈ›i scrie în comentarii, iar dacă doriÈ›i să îmi arătaÈ›i ceea ce aÈ›i realizat puteÈ›i trimite pozele la adresa de email existentă È™i în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
În caz că v-a plăcut și credeți că articolul va ajuta și pe altcineva nu uitați să distribuiți.
Pentru alte idei de decoraÈ›iuni abonaÈ›i-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.

You Might Also Like

0 comentarii