birou

Caiet/Pepene!

13:54


Am început proiectele pentru școală cu o idee de a personaliza creioanele iar astăzi vom continua cu un model pentru a personaliza caietele. Acest model este simplu de realizat și nu durează decât jumătate de oră să îl faceți.
Am ales aceleași materiale pe care le-am folosit și la decorarea creioanelor pentru a nu fi nevoie să achiziționați altceva decât ceea ce aveți deja în casă.


Materiale necesare:

  • un caiet(cu un model cât mai simplu dacă se poate,nu contează dacă este cu spiră sau clasic)
  •  doua pensule (una mai subțire pentru sâmburi și liniile de pe coaja pepenelui și una mai lată pentru a picta fundalul)
  • acuarele tempera (roșu, verde deschis,verde închis, negru, alb)

                       Ce aveți de făcut:

   Pentru început va trebui să pictați verde deschis cu pensula mai lată o pătrime din partea de jos a caietului(dacă nu folosiți acuarele tempera sau dacă puneți prea multa apă acestea nu vor acoperi foarte bine suprafață caietului, deci încercați să pictați un strat mai gros sau mai multe straturi).
 Înainte să se usuce complet ceea ce ați pictat până acum va trebui să pictați cu alb foarte puțin peste partea verde iar după aceea în continuarea părții verzi o bucată de maxim doi centimetri tot cu alb la fel cum vedeți în imagine:
 Până ca partea albă pictată să se usuce complet va trebui să pictați o mică porțiune din acea parte cu roșu(cum ați făcut pentru prima parte de alb) și după aceea pe toată suprafața caietului cu aceeași culoare. La mine a fost nevoie de două straturi de culoare pentru a acoperi complet desenele de pe caiet.
După ce tot ce ați pictat până acum s-a uscat complet va trebui să luați pensula subțire și cu verde închis să începeți să desenați dungi verticale nu foarte apropiate și destul de groase doar pe partea verde pe care ați pictat-o. Dungile nu trebuie să fie drepte ci să arate în genul celor de pe pepene, cam așa:
Eu ar fi trebuit să utilizez un verde mai deschis pentru a acoperi baza caietului. De asemenea, în spațiul dintre dungile verzi puteți adăuga și alte dungi mai subțiri pentru a imita mai bine modelul de pe coaja de pepene dar mie mi-a venit ideea prea târziu.
Tot cu pensula subțire va trebui să pictați cu negru pe partea caietului pictată în roșu sâmburii pepenelui.Aceștia pot fi grupați în mijloc sau răspândiți pe toată suprafața pictată în roșu.Sâmburii pot fi pictați  doar punând pensula pe suprafața caietului sau desenând niște lacrimi.Talentul meu la desen lasă de dorit așa că sâmburii mei nu au ieșit prea artistici.
 După ce caietul este uscat complet va trebui pus sub mai multe cărți peste noapte pentru a avea o forma normala iar după aceea caietul personalizat este gata.
 Asta este tot, sper ca v-a plăcut iar în caz că aveți sugestii le puteți scrie în comentarii, iar dacă doriți să îmi arătați ceea ce ați realizat puteți trimite pozele la adresa de email existentă și în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
În caz că v-a plăcut și credeți că articolul va ajuta și pe altcineva nu uitați să distribuiți.
Pentru alte idei de decorațiuni abonați-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.

You Might Also Like

0 comentarii