3 REMEDII NATURALE

Unt de Corp Natural Facut Acasa

13:00

Mai bine decât să vă chinuiți să vă aplicați untul de cacao sau untul de shea pe corp care sunt destul de dificil de aplicat, m-am gândit că aceasta va fi o metodă mult mai ușoară. Și bonus este exact în cantitatea necesară pentru o singură aplicație.
În plus, aceste inimioare sunt ușor de oferit cadou și de depozitat sau împachetat.

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de Făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.
Spor la lucru!

Ingrediente necesare:

 

  • 1 lingură unt de shea

  • 1 lingură unt de cacao

  • ulei esenÈ›ial eu am folosit de lavandă, de obicei este specificat pe uleiul esenÈ›ial procentajul maxim

Toate ingredientele le puteți găsi la orice plafar.
ÃŽn plus, cantitățile se pot dubla pentru a face mai multe inimioare sau orice forme(eu am făcut 4 inimioare din această cantitate). 
De specificat este faptul că în timpul sarcinii anumite uleiuri esenÈ›iale sunt interzise deci aveÈ›i grijă ce alegeÈ›i. 

Materiale necesare:

  • lingură(pentru măsurat cantitățile)

  • apă clocotită

  • două recipiente din sticlă(unul mai mic È™i unul mai mare, cel mic trebuie să aibă loc în cel mare) 

  • scobitoare sau beÈ›e pentru frigărui(pentru a amesteca compoziÈ›ia)

  • tavă pentru gheață sau forme din silicon pentru brioÈ™e(sau orice alte forme din silicon)

  • un borcan de sticlă(opÈ›ional pentru depozitare)



Ce aveți de făcut:

În primul rând, va trebui să puneți untul de cacao și untul de shea în recipientul din sticlă mai mic iar pe acesta să îl puneți în recipientul mai mare pe care îl veți umple cu apă clocotită. Pentru ca unturile să se topească mai repede și pentru a se amesteca puteți să amestecați cu bățul pentru frigărui.
De asemenea, se poate pune recipientul mai mic din sticlă(este necesar să fie termorezistent) deasupra unei oale cu apă pe aragaz la foc mic până se topesc unturile.

Când untul de shea și untul de cacao s-au topit complet vor trebui luate din recipientul cu apă și vor trebui lăsate puțin deoparte până ajung la temperatura camerei pentru a putea fi adăugat uleiul esențial(eu nu pot aștepta și îl pun la câteva secunde după aceea) după care se amestecă bine.

După ce ați adăugat uleiul esențial compoziția poate fi transferată în formele de silicon(eu le-am umplut doar pe jumătate pentru că mi se păreau prea mari) și pusă în frigider pentru câteva ore sau în congelator pentru jumătate de oră pentru a se întări iar după aceea pot fi scoase din formele de silicon și depozitate în recipientul ales până la utilizare.
Asta este tot, sper că v-a plăcut, în caz că aveți sugestii sau întrebări le puteți scrie în comentarii, iar dacă doriți să îmi arătați ceea ce ați realizat puteți trimite pozele la adresa de mail menționata în contact sau pe facebook sau pinterest ,mi-ar face plăcere să le văd.
Pentru alte idei de ingrijire naturala a corpului abonaÈ›i-va la blog aici (click pe roz).
Nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de făcut pe facebook pentru a fi la curent cu noile articole.

You Might Also Like

2 comentarii