ceai

Remediu Natural pentru Matreata cu Rozmarin

13:00

Având în vedere ca oțetul este un remediu obișnuit pentru problemele scalpului astăzi vă voi prezenta un fel de balsam ușor de realizat pentru a combate mătreața.
Acidul acetic existent în oțetul de mere este antifungic, iar rozmarinul este un foarte bun antibacterian și antifungic pentru scalp, proprietăți care vă vor ajuta la rezolvarea problemei cu mătreața.
 Să începem!


Ingrediente necesare:

  • 1 cană (250 ml ) oÈ›et de mere
  • 1 lingură de rozmarin uscat (2 linguri în cazul în care doriÈ›i să utilizaÈ›i rozmarin proaspăt) 
Nu știu dacă oțetul de mere poate fi înlocuit cu vreun alt fel de oțet dar nu cred, în plus oțetul de mere este foarte ieftin.


Ce aveți de făcut:

Pentru a înțelege mai ușor ce aveți de făcut va trebui să preparați acest balsam ca pe o infuzie.
Astfel, primul pas este să puneÈ›i oÈ›etul de mere într-un  ibric pe aragaz iar după ce a dat în clocot să îl luaÈ›i de pe foc.
 Următorul pas este să puneÈ›i rozmarinul în ibricul cu oÈ›et È™i să îl acoperiÈ›i cu o farfurioară pentru a-l lăsa la infuzat 10 minute.
 După ce au trecut cele 10 minute oÈ›etul va trebui strecurat È™i pus într-o cană până ce ajunge la temperatura camerei.
 ÃŽn momentul în care acesta a ajuns la temperatura camerei se poate depozita într-un borcan È™i utiliza când este nevoie.


Cum se utilizează:

Pentru a utiliza balsamul va trebui să puneÈ›i o lingură din acesta într-o cană de apă, să amestecaÈ›i È™i să îl aplicaÈ›i mai întâi pe scalp,  iar după aceea pe toată lungimea parului, după ce v-aÈ›i spălat pe cap È™i după 2-3 minute să clătiÈ›i părul.
După cum vedeți acest remediu se aplică la fel ca un balsam de fiecare dată când vă spălați pe cap sau o dată la două spălări.
Acest remediu rezistă în jur de 6 luni dacă este depozitat într-un spațiu adecvat.
La mine acest remediu a funcționat cel mai bine și am încercat o grămadă, poate pe parcurs voi mai descoperi și altele.

Asta este tot, sper ca v-a plăcut, dacă aveÈ›i sugestii le puteÈ›i scrie în comentarii, iar dacă doriÈ›i să îmi arătaÈ›i ceea ce aÈ›i realizat puteÈ›i trimite pozele la adresa de email existentă È™i în contact, facebook sau pinterest  mi-ar face plăcere să le văd.
Pentru alte idei de decoraÈ›iuni abonaÈ›i-va la blog aici (click pe roz).

De asemenea, nu uitați sa urmăriți blogul Simplu de Făcut pe facebook(click pe roz) pentru a fi la curent cu noile articole.

În caz că v-a plăcut și considerați că articolul va ajuta și pe altcineva nu uitați să distribuiți.
 

You Might Also Like

0 comentarii